Scoala de parapanta

elevde gomflaj la parapanta in primele ore

Stim ca ai inca multe intrebari legate de modul in care se desfasoara cursurile scolii de parapanta, in ce consta ele, cand si cum vei putea obtine licenta de pilot, etc…

scoala de paranta Clopotiva

In cele ce urmeaza iti vom descrie in cateva cuvinte „succesiunea evenimentelor”

exercitii de gomflare cu parapanta la Clopotiva

Primii pasi in practica, dupa introducerea teoretica, sunt prezentarea si cunoasterea echipamentului urmata mai apoi, pe durata catorva zile, de invatarea controlului parapantei la sol, adica a gonflajul.

primele desprinderi in scoala de parapanta

Pe masura ce elevii progreseaza se vor incepe desprinderile de la sol, initial de pe un deal mic, inaltimea desprinderilor crescand progresiv in decursul urmatoarelor zile in functie de abilitatile elevului.

zbor de la inaltime mica al unui elev in cadrul scolii de pafapanta

Pe perioada gonflajelor, desprinderilor si mai apoi a zborurilor de la inaltime elevii sunt asistati si ghidati prin statii radio la decolare, in timpul zborului si la aterizare de catre instructori.

zbor asistat de la inaltime mare al unui elev la scoala de parapanta

In toata aceasta perioada cursul practic va alterna cu cel teoretic.

Pentru ca un elev pilot sa poata sustine examenul de obtinere al licentei de pilot, clasa parapanta, el trebuie sa aibe la activ minim 15 ore zburate in simpla comanda in prezenta instructorului. Pentru obtinerea licentei de pilot se va sustine prima data partea teoretica urmata mai apoi de partea practica.